Iwona Andrys

Nazwa O A B Ab
bakłażan o - + +
botwina + + + +
brokuły + + + +
brukselka O O + O
buraki czerwona O O + +
Cebula,żółta, biała, czerwona, + + O O
chrzan + + O O
cukinia O + O O
cykoria + + O O
czosnek O + O +
dynia + + - O
grzyby boczniaki O O O O
kabaczek, patison O O O O
kalafior - O + +
kalarepa + + O O
kapusta biała, czerwona, pekińska O - + o
kapusta włoska + + + +
kukurydza - O - -
marchew O + + O
ogórek - O O +
oliwki czarne - - - -
oliwki zielone O O - O
papryka czerwona O - + _
papryka zielona i żółta O - + -
pędy bambusa O O O O
pieczarki + + O O
pietruszka + + + +
pomidor, sok pomidorowy O - - O
por - + O O
rzepa + + O O
rzodkiew O O O O
rzodkiewki O O - -
sałata O O O O
sałata rzymska + + O O
seler O O O O
seler naciowy O + O +
szparagi O O O O
szpinak + + O O
ziemniaki - - O O
Legenda do tabel żywności :
  • O obojętne dla organizmu
  • + wskazane dla organizmu
  • - niekorzystne dla organizmu
Shopping Cart
Scroll to Top